Notícies

Fran Ruvira presenta 'Comala Blanca' a la Sorbone de París

Dijous 5 de juny a les 17:30h a L'Institut Hispanique (Salle Delpy) de l'Universitat Sorbonne de Paris (31, rue Gay-Lussac) el director de cinema i acadèmic Fran Ruvira presenta el seu curtmetratge Comala Blanca.

El cineasta Fran Ruvira presenta Comala Blanca, un avanç del seu proper curtmetratge on el director acudeix a l'interior de Múrcia a la recerca de les ruïnes de Comala, un petit llogaret que comparteix nom amb el poble mexicà que Juan Rulfo va utilitzar per a la novel·la Pedro Páramo. Una coincidència que li serveix per introduir el personatge de Pedro Páramo en el relat oral i quotidià dels pobles de la comarca i plantejar un joc a mig camí entre la llegenda i la història local, entre la literatura, el cinema i la vida, entre les veus del present i els ressons del passat.

Des d'una òptica de diàleg fílmico-literari, Ruvira exposa les circumstàncies de la producció i traça un itinerari entre literatura, arts visuals i cinema sobre l'imaginari col·lectiu de Comala i el mite de l'etern retorn. La trobada, que tindrà lloc a l'Institut Hispànic, està organitzada per CRIMIC, el Centre de Recerques Interdisciplinàries sobre Estudis Ibèrics Contemporanis de la Sorbona, en el marc del projecte Mérimée. El seu objectiu és treballar amb historiadors, especialistes de literatura i d'arts visuals sobre els estudis hispànics contemporanis.

Comala Blanca, es va gestar fa uns mesos quan va ser seleccionat per participar en les jornades artístiques que la plataforma berlinesa Aadk (Aktuelle Architektur Der Kultur) organitzava al "Centre Negra" de Blanca (Múrcia). Aquest centre és un espai de recerca i creació contemporània de projecció internacional que aposta per la descentralització cultural i la formació de nous públics en zones rurals com ara les comarques murcianes limítrofes d'Alacant, territori que el cineasta coneix bé ja que allà va tenir lloc el rodatge del seu primer llargmetratge Orson West. Després de la trobada, el curtmetratge entrarà a la fase final de postproducció de la mà de la productora francesa la Fàbrica Nocturna Productions.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat